Υλικά και Εκτέλεση
Κροκέτες μπακαλιάρου
500 γρ μπακαλιάρος (ξαρμυρισμένος), 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, πιπέρι, ελαιόλαδο ή μισό- μισό με σπορέλαιο για
το τηγάνισμα
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα
κόκαλα και αν θέλετε και την πέτσα. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ρίχνετε το
πιπέρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο νερό να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός (κουρκούτι). Ρίχνετε
τον μπακαλιάρο, ανακατεύετε και αφήνετε να απορροφήσει το κουρκούτι. Ζεσταίνετε
το λάδι και τηγανίζετε τις μπουκίτσες
του μπακαλιάρου, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Σκορδαλιά με πατάτα
4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει),
χυμός 1 λεμονιού, αλάτι Καθαρίζετε, κόβετε σε μικρά κομματάκια και βράζετε τις
πατάτες. Τις στραγγίζετε και ενώ είναι ακόμα ζεστές, τις βάζετε στο μίξερ,
προσθέτετε τα σκόρδα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1 κσ από το νερό που τις
βράσατε και τα πολτοποιείτε. Έχοντας σε λειτουργία το μίξερ ρίχνετε σιγά –σιγά
το λάδι. Σερβίρετε με τον μπακαλιάρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου