Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Burger ελληνικό

Παραλλάσουμε λίγο το κλασσικό
δίνοντας περισσότερη γεύση και
νοστιμιά με προϊόντα ελληνικά

Υλικά
200 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό, μοσχαρίσιο), 1κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αυγό, 1 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 4 στρογγυλά ψωμάκια, 2 ντομάτες σε ροδέλες, 1 αγγούρι σε ροδέλες,  2 λεπτά κομμάτια φέτα, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Εκτέλεση
Βάζετε σ’ ένα μπολ τους δυο κιμάδες, προσθέτετε το αυγό, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε και πλάθετε 4 στρογγυλά επίπεδα μπιφτέκια. Ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, στρώνετε στην βάση τα φύλλα του μαρουλιού ή της ρόκας, βάζετε το μπιφτέκι, την φέτα, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου