Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα Χορτοφαγίας

Τιμώντας την σημερινή μέρα
φτιάχνουμε χορτοφαγικό μπιφτέκι
γευστικό, υγιεινό, θρεπτικό, μυρωδικό,
που θα ξετρελάνει vegetarian ή μη

Υλικά
Όσπρια (φακές, φασόλια ή μαυρομάτικα), πατάτες, καρώτα, μανιτάρια, κρεμμύδι, μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλεύρι, κύμινο, αλάτι, πιπέρι (τα υλικά ανάλογα τα μπιφτέκια που θέλουμε να φτιάξουμε)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα όσπρια, τις πατάτες, τα καρώτα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Αν χρησιμοποιήσουμε λευκά φασόλια τα βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουν. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε σε μπιφτέκια. Αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε τα περνάμε με αλεύρι. Αν τα ψήσουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με λάδι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου