Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

Κλασσική «θαλασσινή» συνταγή, με ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και οικονομικό πιάτο, που θα την απολαύσουν  μακαρονάδες και μη

Υλικά
500 γρ καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα, 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (½ κιλό), 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 1 σφηνάκι ούζο, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα καλαμαράκια και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα καλαμαράκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ούζο και αφήνετε να γιαχνιστούν για λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα και ζεστό νερό, όσο να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνετε ζεστό νερό, αν χρειάζεται και αφήνετε να βράσουν, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου