Αποτελώντας το ιδανικό και γευστικό
ταίρι για τον μπακαλιάρο, φτιάχνουμε,
παραδοσιακή Σκορδαλιά με πατάτα
και Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει), χυμός 1 λεμονιού, αλάτι
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει), χυμός 1 λεμονιού, αλάτι
Εκτέλεση: Καθαρίζετε, κόβετε σε μικρά κομματάκια και βράζετε
τις πατάτες. Τις στραγγίζετε και ενώ είναι ακόμα ζεστές, τις βάζετε στο μίξερ,
προσθέτετε τα σκόρδα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1 κσ από το νερό που τις
βράσατε και τα πολτοποιείτε. Έχοντας σε λειτουργία το μίξερ ρίχνετε σιγά –σιγά
το λάδι.
Σκορδαλιά με ψωμί και
καρύδια
Υλικά: 5-6
σκελίδες σκόρδο, 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και
στυμμένο, 1 κούπα καρυδόψιχα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ καλό ξύδι από κρασί,
αλάτι.
Εκτέλεση: Χτυπάτε
σε ξύλινο γουδί τα σκόρδα με το αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτετε τα
καρύδια. Ρίχνετε εναλλάξ το ψωμί, το λάδι και το ξύδι, ενώ χτυπάτε συνέχεια,
ώστε η σκορδαλιά να γίνει λεία σαν κρέμα. Χρειάζεστε 10-12 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου