Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κροκέτες μπακαλιάρου

Παραλλάσσοντας το εθνικό μας πιάτο
για την ημέρα του Ευαγγελισμού,
σε μια συνταγή γρήγορη και εύκολη,
χωρίς να χάνει σε γεύση και νοστιμιά.

Υλικά
500 γρ μπακαλιάρος (ξαρμυρισμένος),  2 κούπες περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,  σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβετε το μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα κόκαλα και αν θέλετε και την πέτσα. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ρίχνετε το πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο νερό να γίνει  ένας πηχτός χυλός (κουρκούτι). Βουτάτε τα κομματάκια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, να πάρουν ένα χρυσόξάνθο χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου