Ένα εύκολο, γρήγορο και μυρωδάτο πιάτο, που συνοδεύει ωραία
το κρέας
Υλικά
250 γρ ρύζι κίτρινο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρώτα, 2-3
μανιτάρια, 1 κολοκυθάκι, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 μπουκάλι μπύρα, 1 κ σ ελαιόλαδο,
1 κ σ βούτυρο, αλάτι πιπέρι, κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί τριμμένο
(προαιρετικά).
Εκτέλεση
Ξεπλένετε το ρύζι και το στραγγίζετε. Κόβετε τα καρώτα σε
ροδέλες, τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι σε κομματάκια, την πιπεριά σε κυβάκια. Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και τα λαχανικά και
σοτάρετε για λίγο. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε το
βούτυρο, την μπύρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο
μέχρι να μαγειρευτούν. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και προσθέτετε ζεστό νερό αν
χρειάζεται. Σερβίρετε περιχύνοντας με το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου