Φυλακίστε την γεύση και το άρωμα της ντομάτας, του πιο
δημοφιλούς καλοκαιρινού λαχανικού, για να φτιάχνετε σάλτσες και κοκκινιστά όλο
τον χειμώνα.
Υλικά
2 κιλά τομάτες ώριμες (προτιμήστε πομοντόρια), 2 κ γ αλάτι
χοντρό, 2 κ γ ζάχαρη, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη ξερή τριμμένη, πιπέρι ή πάπρικα,
γυάλινα βάζα
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντομάτες σε κομματάκια, τις βράζετε για ½ ώρα και
τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι και την ρίγανη, ανακατεύετε
και μοιράζετε τον πολτό σε αεροστεγή
βάζα. Προτιμήστε μικρά βαζάκια. Βάζετε μια σχάρα σε μια κατσαρόλα, τοποθετείτε
τα βάζα κλεισμένα, γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό μέχρι το στόμιο τους και
βράζετε για ½ ώρα από τότε που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Συντηρούνται αρκετό
διάστημα στο ντουλάπι ή στο ψυγείο. Όταν ανοίγετε τα βάζα, αν δεν χρησιμοποιήσετε
όλο τον ντοματοπολτό, τον ισιώνετε και ρίχνετε από πάνω λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου