Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φέτα σαγανάκι

Υλικά
Κομμάτια φέτας, αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο, λευκό πιπέρι, λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προτιμήστε σκληρή φέτα και κόψτε τη σε κομμάτια πάχους 1,5-2 εκατοστά. Ραντίζετε  την φέτα με λίγο νερό και πασπαλίζετε με πιπέρι. Σε ένα πιάτο βάζετε αλεύρι και περνάμε την φέτα να αλευρωθεί από όλες τις πλευρές. Τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλετε ξαναβρέχετε και ξαναπερνάτε από το αλεύρι. Βάζετε σε τηγάνι λάδι και όταν κάψει βάζετε τις φέτες του τυριού. Αφού ψηθούν από την μια μεριά, γυρίζετε και από την άλλη να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε προσθέτοντας χυμό λεμονιού και άλλο πιπέρι.
Παραλλαγή
Μπορείτε  να τις σερβίρετε και σαν γλυκό αν τις  περιχύσετε με μέλι και σουσάμι, μαρμελάδα ή σάλτσα σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου