Μια συνταγή καλοκαιρινή,
γρήγορη, γευστική και θρεπτική
Υλικά
Για τις μελιτζάνες: 3-4 μελιτζάνες (ανάλογα το μέγεθος),
αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη
Για την σάλτσα ντομάτας: 3-4 ώριμες ντομάτες, 1 κ γ ζάχαρη,
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ελαιόλαδο, μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1) Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένετε και
τις κόβετε κατά μήκος σε χονδρές φέτες (1 εκατ.), τις πασπαλίζετε με αλάτι και
τις αφήνετε να ξεπικρίσουν, για 1 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Τις αλείφετε με λάδι, πασπαλίζετε με ρίγανη και τις ψήνετε στο γκριλ στους
180-200 βαθμούς, ενώ γυρίζετε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
2) Περνάτε στο μούλτι τις ντομάτες. Σε ένα τηγάνι βάζετε
λίγο λάδι, προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, το σκόρδο και σιγοβράζετε να
δέσουν σε σάλτσα.
3) Βάζετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα, περιχύνετε με την
σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου