Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Σπιτική βυσσινάδα

Καλοκαιρινό δροσιστικό αναψυκτικό

Υλικά
2 κιλά βύσσινα, 2 κιλά ζάχαρη, 4 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού, 1 φλιτζ. ζεστό νερό.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με τη βοήθεια μιας φουρκέτας. Τα κουκούτσια τα κρατάμε μέσα σε μπολ στο οποίο προσθέτουμε το ζεστό νερό. Βάζουμε τα βύσσινα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ύστερα προσθέτουμε και το νερό, το οποίο έχει αρωματιστεί πλέον από τα κουκούτσια. Μέσα σε κατσαρόλα, σουρώνουμε καλά τα βύσσινα περνώντας τα μέσα από τουλπάνι, ή τούλι, ή τρυπητό. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ανάβουμε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη μέσα στα υγρά. Ξαφρίζουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (περίπου 20 λεπτά). Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Όταν γίνει χλιαρό το μείγμα, το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με νεράκι, πάγο και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο δυόσμο ή αρμπαρόριζα για άρωμα. TIP: Για να αποστειρώσουμε τα μπουκάλια, τα βάζουμε επί 40 λεπτά στον φούρνο, στους 100 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου