Εύκολη και γευστική
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 2 αυγά, 1/2
ποτήρι καλαμποκέλαιο, ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 φλ. ζάχαρη, 1-2 βανίλιες, 1
φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ, ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σιροπι:3 ποτήρια
νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα, τα τσαλακώνουμε και τα κρατάμε
κατά μέρος. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα.
Όταν γίνει ομοιογενές το μίγμα αρχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα. Βάζουμε το μίγμα
σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180
βαθμούς.. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μέχρι να δέσει. Όταν
ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε χλιαρό ως κρύο το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου