Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας


Σπαγγέτι ναπολιτέν

Υλικά
½ κιλό σπαγγέτι, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 πράσο ψιλοκομμένο, 1 κούπα καρώτα τριμμένα, 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο, 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κ σ πελτέ, 1 κούπα ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλινο, τα καρότα στο λάδι μέχρι να χρυσίσουν, προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να δέσουν σε σάλτσα. Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στην σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό που τα βράσατε. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και να πιουν τα υγρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου