Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κροκέτες γλαύκου

Ο γλαύκος ή γλαυκός είναι ψάρι
της οικογένειας των γαλέων.
Συχνότερα διατίθεται στην αγορά
κατεψυγμένος και σε φέτες.

Υλικά
500 γρ γλαύκος, 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κούπα νερό ή μισό-μισό με μπύρα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε το ψάρι (αν δεν είναι φρέσκο), βγάζετε την πέτσα και τα κόκαλα και κόβετε σε μικρά κομματάκια σαν μπουκίτσες. Ρίχνετε στο αλεύρι το αλάτι, το πιπέρι, το νερό ή την μπύρα, ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε το μίγμα να γίνει λείο. Προσθέτετε στο κουρκούτι το ψάρι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί. Παίρνετε μικρές κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι
Σημείωση
Αντί για γλαύκο μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε και άλλο ψάρι όπως μπακαλιάρο ή γαλέο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου