Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πουρές κολοκύθας

Εύκολο, γρήγορο και
γευστικό φαγητό της εποχής

Υλικά
2-3 φέτες κολοκύθας (περίπου 1/2 κιλό), 1 κούπα γάλα, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 γ βούτυρο, μοσκοκάρυδο, αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τα φλούδια και τα σπόρια και την κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Την βράζετε με νερό και αλατοπίπερο σε μια κατσαρόλα. Λιώνετε με το πιρούνι, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή στο μπλέντερ. Βάζετε σε κατσαρόλα τον πουρέ, προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, το λάδι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, αφήνετε να απορροφήσει ο πουρές τα υγρά του. Σερβίρετε σε μπολάκια με φρυγανισμένο ψωμί και μαϊντανό.
Σημειώσεις
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα για τον πουρέ όταν τον βράζετε πατάτα ή καρώτο και στο σερβίρισμα τυρί (φέτα ή κίτρινο)
- Τρώγεται σκέτος, αλλά και σαν συνοδευτικό σε κρέας, κοτόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου