Κλασσική, γευστική
παραδοσιακή συνταγή
για τις μέρες της
νηστείας και όχι μόνο.
Υλικά
1 χταπόδι (1 κιλό περίπου), ½ κούπα κρασί, ½ κούπα ξύδι, 1
κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ σ
πελτέ, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 1 φύλλο δάφνης, ½ κιλό μακαρονάκι κοφτό,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το φύλλο δάφνης σε
μέτρια φωτιά, μέχρι ν’ αρχίσει να μαλακώνει. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι,
προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια, την ντομάτα με τον πελτέ , το
σκόρδο, λίγο από το ζουμί που βράσατε το χταπόδι, αλατοπιπερώνετε και βράζετε
5-10 λεπτά. Προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι, λίγο χλιαρό νερό αν χρειάζεται,
ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια και να πιούν
το ζουμί τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου