Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Πατατοκροκέτες με μπύρα

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό πιάτο,
με μεστή γεύση και την σπιρτάδα της μπύρας,
που μπορεί να καταναλωθεί στο σπίτι, αλλά
και στις εξορμήσεις μας σε βουνό και θάλασσα,
λόγω της εύκολης μεταφοράς του.

Υλικά
3-4 πατάτες, 1 ποτηράκι κρασιού μπύρα, τυρί τριμμένο, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πλένετε και τις βράζετε. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις πολτοποιείτε. Τις βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε την μπύρα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν είναι σφικτό το μείγμα, ρίχνετε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσατε τις πατάτες. Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι και παίρνοντας με ένα κουτάλι, πλάθετε το μείγμα σε κροκέτες, αλευρώνετε ελαφρά και τηγανίζετε να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου