Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μπαρμπούνια με σάλτσα πορτοκαλιού


Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες, φρέσκα ή κατεψυγμένα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, χυμός 2 πορτοκαλιών,  1 κ σ ξύδι, 1-2 φυλλαράκια δάφνης, 1 κούπα σταφίδα ξανθή, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι χονδρό.

Εκτέλεση
Αποψύχετε τα ψάρια αν είναι κατεψυγμένα, τα καθαρίζετε, τα  πλένετε και τα αλατίζετε. Τα αλευρώνετε, ζεσταίνετε το λάδι και τα τηγανίζετε και τα βγάζετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι που τα τηγανίσατε και χωρίς να βγάλετε τα κατάλοιπα του αλευριού και του λαδιού, βάζετε τον χυμό πορτοκαλιού με το ξύδι και την δάφνη και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να συμπυκνωθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, τις σταφίδες και σιγοβράζεται να δέσουν σε σάλτσα. Περιχύνετε τα μπαρμπούνια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου