Υλικά
250 γρ βούτυρο γάλακτος, 300 γρ αμύγδαλα φιλέ, ½ κούπα
ζάχαρη, ½ ποτηράκι κρασιού λικέρ, 2 κούπες αλεύρι, 1 βανίλια, λίγο
ανθόνερο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο αρκετά λεπτά για να γίνει σαν κρέμα. Ενώ
συνεχίζεται το χτύπημα, προσθέτετε την ζάχαρη, το λικέρ και τα αμύγδαλα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε σιγά –σιγά, μέχρι το μίγμα να πλάθετε
χωρίς να ανοίγει. Αφήνετε για λίγο να σταθεί η ζύμη. Πλάθετε τους κουραμπιέδες
και τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-35 περίπου λεπτά. Τους ραντίζετε με
ανθόνερο όσο είναι ακόμα ζεστοί. Βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την
ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου