Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ομελέτα γεμιστή

Γρήγορο, εύκολο και γευστικό πιάτο

Υλικά
2-3 αυγά ανάλογα το μέγεθος σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κ σ γάλα, 2 κ σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,  διάφορα λαχανικά, μυρωδικά, τυριά ή αλλαντικά
Εκτέλεση
Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τ’ αυγά, το γάλα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Όταν κάψει ρίχνετε το μίγμα των αυγών. Γέρνοντας ελαφρά το τηγάνι αφήνετε να κυλήσει το μίγμα μέχρι τις άκρες. Αφήνετε να πήξουν και να ψηθούν τ’ αυγά από την μια πλευρά και με σπάτουλα προσεκτικά αναποδογυρίζετε για να ψηθεί η ομελέτα και από την άλλη πλευρά. Αν δεν μπορείτε να την αναποδογυρίσετε με την σπάτουλα, την μεταφέρετε σε ένα πιάτο και μετά την αναποδογυρίσετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ψηθεί 2-3 λεπτά κι από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιάτο. Απλώνετε τα υλικά της γέμισης που θέλετε στην μια άκρη της ομελέτας και γυρίζετε την άλλη άκρη να τα καλύψει.
Σημείωση
- Αν χρησιμοποιήσετε λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μανιτάρια, πατάτες ή αλλαντικά λουκάνικα κλπ πρέπει προηγουμένως να τα σοτάρετε στο τηγάνι
- Μπορείτε ακόμα να σοτάρετε τα λαχανικά και στο τηγάνι να ρίξετε το μίγμα των αυγών. Αφήνετε  μέχρι να ψηθούν και γυρίζετε και από την άλλη μεριά.
- Μπορείτε τέλος αντί να τηγανίσετε την ομελέτα να την ψήσετε στον φούρνο βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου