Παραλλάσσοντας λίγο τον κλασικό μουσικά
τον φτιάχνουμε πιο ελαφρύ χωρίς κιμά, αλλά
και χωρίς να χάνει τίποτα από την νοστιμιά του
Υλικά
2 μελιτζάνες, 2 κολοκύθια, 5-6 μανιτάρια, 2 πατάτες, 2
κρεμμύδια, 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη), 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο,
φρυγανιά τριμμένη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ: 2 κ σ βούτυρο, 5 κ σ σιμιγδάλι, 2 κούπες
γάλα, 1 κούπα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, ένταμ).
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για ½ ώρα. Λαδώνετε ένα
χαμηλό και ρηχό ταψί και τα στρώνετε, ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 8-10 λεπτά.
Τ’ αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι, μέχρι να
ξανθύνει. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύετε και αφήνετε να πήξει. Κατεβάζετε από
την φωτιά, ρίχνετε το 1/3 των τυριών, ανακατεύετε και αφήνετε να λιώσουν.
Πασπαλίζετε την φρυγανιά σε βουτυρωμένο ταψί και στρώνετε τα λαχανικά, απλώνετε
την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τα τυριά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για
40-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου