Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 1 -1 ½ ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό πανσέτα χοιρινή άκοπη, 2 καρώτα, 2 πιπεριές, 1 κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο ψιλοκομμένο, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρασί, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τα καρώτα, τις πιπεριές, το μαϊντανό και βράζετε για λίγο.
Χτυπάτε το κρέας με το ειδικό σφυράκι για ν’ απλώσει. Αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Στην μια άκρη του απλώνετε τα λαχανικά, τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό και δένετε με σπάγκο μαγειρικής.
Μεταφέρετε προσεκτικά το ρολό σε ταψάκι, το περιχύνετε με το λάδι και το κρασί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το γυρίζετε από όλες τις πλευρές να ροδίσει ομοιόμορφα και το περιχύνετε με τα υγρά του. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.
Βγάζετε από τον φούρνο το ταψί, το αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε το σπάγκο και κόβετε σε ροδέλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου